Нововолинські рятувальники закликають не допускати пожеж в екосистемах

0
634

Нововолинські рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час спалювання сухої трави поблизу особистих ділянок та лісових масивів. Через часті випадки спалювання сухостою, зростає небезпека виникнення пожеж, які можуть призвести до вигоряння великих територій лісів та нещасних випадків.

Байдужість та безвідповідальність людей при спалюванні сухої трави нерідко призводить до пожеж, які завдають значної шкоди довкіллю. Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги та присадибні території. У зв’язку з цим, співробітники Нововолинського міського відділу ДСНС звертають увагу громадян на необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі.

Пам’ятайте, що спалювання сухостою також може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню.

Під час відпочинку у лісових масивах слід не забувати, що у спеку до виникнення лісової пожежі може призвести навіть необережно кинутий сірник чи недопалок. Залишене без нагляду вогнище, при наявності вітру та легкозаймистих матеріалів, в лічені хвилини може стати господарем ситуації.

Якщо ви помітили загоряння у лісі, непогашене вогнище, або потенційно небезпечну ситуацію слід відразу зателефонувати за номером 101.

Окрім того, на Волині найвищий рівень пожежної небезпеки. За шкалою у п’ять балів – області дали максимальну цифру. У ці дні на вулиці особливо висока температура і низька вологість, тому ризик спровокувати пожежу зростає.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here