А Ви уже обрали свого лікаря?

0
1159

Відсьогодні нововолинці можуть підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром. З її допомогою містяни повідомлятимуть, що обрали саме цього лікаря і цей заклад. Як це буде діяти у Нововолинську та для чого потрібна така декларація?

Відсьогодні у Нововолинську стартувала кампанія «Лікар для кожної сім’ї». З набранням чинності наказу міністерства про надання первинної медичної допомоги з 1 липня сімейний лікар чи педіатр 7 з половиною годин має сидіти тільки на прийомі. Якщо раніше 4 години лікар мав бути на прийомі і 3 години обслуговувати виклики на дому. Відтепер, з моменту підписання декларації пацієнт дзвонить до лікаря, описує йому проблему та лікар, на власний розсуд, вирішує, чи потрібно йому йти на виклик додому чи ні. Звичайно, якщо хворий лежачий, похилого віку, немовля або якщо є підозра на інфекційне захворювання, то лікар зобов’язаний йти на виклик. Зазначила Ольга Попіка, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Як підписати декларацію з лікарем? У дорослій поліклініці, кабінет №33 та дитячій поліклініці кабінет №15 з 08.00 до 18.00 год. В амбулаторіях селища Благодатного кабінет №2 та 5 мікрорайону з 08.00 до 15.20 год. Відповідальна особа заповнює декларацію в двох примірниках, роздруковує, її підписує пацієнт і лікар. Обов’язково пацієнту потрібно мати з собою паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. Для дитини до 14 років, потрібне свідотство про народження. Після чого всі дані відправляють у електронну систему. Лікар надає свій мобільний номер телефону та дані лікаря який його зможе замінити. З цього моменту пацієнт якщо захворіє, чи йому потрібно пройти медогляд, зв’язується зі своїм сімейним лікарем і консультується.
На даний момент, система працює у тестовому режимі.

Перші нововолинці уже подали заявки на підписання декларації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here