Субота, 20 Квітня, 2024
Головна Новини Сьогодні відзначаємо День Національної гвардії України

Сьогодні відзначаємо День Національної гвардії України

0
1770

День Національної гвардії України відзначається 26 березня в колишній День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України згідно Указа Президента України №148/2015 від 18 березня 2015 року.

Україна – унітарна держава і це вибір народу. Цілісність і єдність багатонаціонального українського суспільства, повага прав і свобод людини, дотримання законності та правопорядку, традиції активних і здорових народних ініціатив – запорука життя і процвітання держави, її цінності та національна ідея.
На захист цих цінностей покликана еліта українського суспільства – Національна гвардія України.
До 2000 року свято відзначалося щорічно 4 листопада у день прийняття Верховною Радою України 1991 року Закону України «Про Національну гвардію України». Тож, як самостійна силова структура Нацгвардія існувала з 1991 по 2000 роки, а як військове формування з правоохоронними функціями на базі Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України із залученням нових військових кадрів на добровольчій основі — з 13 березня 2014 року.

Безпосереднє військове керівництво Національною гвардією України здійснює командувач Національної гвардії України, який призначається та звільняється Верховною Радою України за поданням Президента України.

Загальна чисельність Нацгвардії не перевищує 60 тисяч військовослужбовців. До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенітет.

Привітайте друзів!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here