Сьогодні– Міжнародний день щастя

0
1033

У 2012 році ООН проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя (International Day of Happiness) з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети.

Сьогоднішнє свято відзначають для того, щоб визнати важливість щастя в житті людей в усьому світі. У 2015 році Організація Об’єднаних Націй ухвалила 17 цілей у галузі сталого розвитку і визначила три ключові умови, необхідні для досягнення благополуччя і щастя–  викорінення бідності, скорочення нерівності та захист нашої планети.

У липні 2006 року було запроваджено міжнародний індекс щастя для відображення добробуту людей і стану навколишнього середовища. За цим показником, Україна посідає 132 місце у світовому рейтингу.

Щасливі люди живуть довше. Дослідники старіння з Інституту Альберта Ейнштейна виявили, що 243 учасники-довгожителі мали позитивне ставлення до життя.

Вчені з Лондонської школи економіки з’ясували, що людське щастя в більшій мірі залежить від соціальних взаємовідносин та стану психічного і фізичного здоров’я, ніж від економічних чинників. Також, особи, які мають другу половинку, щасливіші за тих, у кого висока заробітня платня. Деякі науковці переконані, що життєрадісність людини може визначатися наявністю певних генів.

Тож обирайте те, що приносить радість і задоволення саме вам, звільніться від негативу та хвилювань – і будьте щасливими!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here