Серед видань, що зволікають із роздержавленням і нововолинська газета “Наше місто”

0
1247

Волинська область показує незначний темп роздержавлення. Із 20 видань, що підпадають під роздержавлення, реформувались 6, тобто близько третини. Усі інші видання або перебувають у процесі перетворення, або ще не розпочали реформування, ризикуючи після завершення реформи зникнути через бездіяльність своїх засновників. Пише волинське видання “Конкурент“.

На втілення реформування преси відведено 3 роки, і до кінця цього періоду залишилося тільки 10 місяців.

За даними Дежкомтелерадіо, станом на 1 березня незалежними стали лише 26 % комунальних видань. Ці цифри насторожують, бо процес реформування тривалий і багатоетапний, – інформує Центр демократії та верховенства права.

Ті видання, які не встигнуть завершити передбачені законом процедури до 31 грудня 2018 року, можуть втратити свої свідоцтва про державну реєстрацію. Це означатиме позбавлення права надалі видавати газету.

Відповідальними за перереєстрацію видань є саме органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Серед нереформованих комунальних видань області і нововолинська газета “Наше місто”. Процедуру роздержавлення часопису розпочали у 2016 році. Як повідомляв раніше редактор “Нашого міста” Ігор Лісовий, з січня 2019-го керівником газети буде його трудовий колектив або власник, чи співвласник із приватних структур.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here