Навесні з Нововолинського військкомату на строкову військову службу планують призвати 34 особи

0
764

У режимі відеоселекторного зв’язку під головуванням голови Волинської ОДА Володимира Гунчика відбулося засідання ради оборони області. У ньому взяли участь заступник міського голови Володимир Рожелюк, військовий комісар Нововолинського об’єднаного районного військового комісарату Олександр Плужнік та начальник відділу оборонно-мобілізаційної роботи міськвиконкому Оксана Шубенко. Про це йдеться на

Обласний військовий комісар Роман Кулик поінформував про рівень виконання завдань держави щодо укомплектування війська контрактниками. Він повідомив, що у 1-му кварталі 2018 року до навчальних центрів з Волині направлено 141 особу. Завдання ж, визначене державою, – 220 військовослужбовців, а також ще три сотні для укомплектування ВЧ А1008, фактично 14 бригади. За словами Романа Кулика, більшість військових комісаріатів демонструють позитивну динаміку.

Серед кращих і Нововолинський об’єднаний районний військовий комісаріат. Планове завдання з відбору кандидатів на військову службу за контрактом Нововолинським ОРВК виконано майже на 70 відсотків.

У порядку денному засідання було й питання щодо весняного призову до Збройних сил України. Кількість призовників, яка визначена для Волині – 425 осіб. Уже 11 березня здійснять поставку першої команди, а останньої – 24 травня.

Упродовж весняного призову з Нововолинського ОРВК на строкову військову службу до війська планують призвати 34 особи. Нині уже проводяться медичні огляди щодо придатності призовників до служби в армії.

Роман Кулик повідомив негативну статистику: не зменшується кількість так званих «ухилянтів». І це попри те, що останніх активно притягують до відповідальності, навіть – до кримінальної. Так, станом на березень нинішнього року розшукано та притягнуто до адміністративної відповідальності понад 900 осіб.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here