Говорили, балакали: відбулись громадські слухання щодо підвищення вартості проїзду

0
928

У Нововолинську відбулися громадські слухання щодо підвищення вартості проїзду у маршрутках міста. Перевізники переконували: без підвищення тарифів в місті буде транспортний колапс, а організатори слухань запевняли, що тариф у 4 гривні – виправданий. Спільний знаменник у цьому питанні спробували відшукати в міськраді.

Зі слів першого заступника міського голови, секретаря ради Андрія Сторонського, міська рада обстежила пасажиропотік на найбільш популярних маршрутах міста, порахували витрати на пальне та заробітну плату.

«Нам потрібно знайти золоту середину. І щоб людям було не накладно і щоб перевізників не загнати в глухий кут. Бо транспорт дійсно не може так коштувати, як зараз. Автобусний парк в місті не оновлювався 10 років. Адже останній автобус був куплений ще в 2008 році. Місто може залишитеся без громадського транспорту якщо не підвищити тариф», – зазначив він.

Цієї ж думки і начальник відділу транспорту та зв’язку міської ради Юрій Коцура.

Він пояснив:
«Основною причиною можливого збільшення вартості проїзду в міському транспорті є підвищення мінімальної заробітної плати, ціни на запчастини, паливо-мастильні матеріали, автошини та інші ресурси, що не залежать від господарської діяльності підприємства. Перевізники не можуть працювати собі в збиток. Вони і так возять 7 категорій населення безкоштовно та 5 категорій за пільговою ціною. А відшкодування дотацій може і не бути».

Нововолинці під час виступів розпитували про вивчення пасажиропотоку, просили перевізників назвати їхні розрахунки, а також зауважували: транспорт розвалюється, в маршрутках брудно, порушений графік руху автобусів і через це, багато з них – переповненні пасажирами.

Були нарікання й на те, що людям доводиться по 30-40 хвилин чекати на маршрутку, бо вона рідко курсує містом.
Звучали й скарги щодо культури обслуговування водіїв.

Чимало мешканців шахтарського міста побоюються, що вартість проїзду в маршрутках подорожчає, а якість послуг не покращиться.

Андрій Сторонський запевнив, що всі зауваження візьме до уваги.

«Обслуговування має бути на відповідному рівні. Щоб ціна відповідала якості. В маршрутках має панувати культура перевезення, чистота. А це залежить від водіїв. Здається, це дріб’язок, але значно впливає на комфорт пасажирів. Також повинен бути дотриманий графік руху», – наголосив він.

У свою чергу перевізники запевняли, якщо тарифи не підвищуватимуться, то нікому буде перевозити пасажирів.

Однак, остаточного рішення, якою буде вартість на проїзд у міському транспорті, прийнято ще не було. Проводили лише роз’яснення та вивчення проблеми. Рішення про підвищення тарифів прийматиме виконавчий комітет Нововолинської міської ради в четвер 15 березня.

До слова, рішення громадських слухань має рекомендаційний характер.

Тож далі буде…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here