Герої не вмирають: у Нововолинську згадали учасників Революції Гідності та вшанували пам’ять Небесної Сотні

0
809

Напередодні у Нововолинську пройшов мітинг пам’яті, на якому вшанували Героїв. Біля фотостели Небесної Сотні зібралися міський голова Віктор Сапожніков, його заступники, депутати обласної та міської рад, представники установ, організацій, громадських об’єднань, військовослужбовці, учасники АТО, молодь, духовенство та громадськість міста.

– Постріли снайперів на Київському майдані відлунювали щемом цілої країни, а наші душі розривалися від болю та відчаю, коли з вогняного пекла, один за одним йшли на небеса відважні хлопці, – мовив міський голова Віктор Сапожніков у своїй промові. – У списку Небесних сотників – і наш земляк – Сергій Байдовський. Саме 20 лютого, чотири року тому, під час протистоянь у Києві, так і не дочекавшись омріяної перемоги, він загинув від вогнепального поранення. Сергій їхав туди, щоб змінити Україну та її майбутнє. І за це поклав своє життя.

Священнослужителі на чолі з деканом Но­во­волинської округи митрофорним про­тоієреєм Стефаном Фульмесом відслужили панахиду за загиблими.

До портретів Небесної Сотні лягли квіти. Від учасників заходу також поклали квіти до меморіальної стели «Слава Україні! Героям – слава!», Символічної могили борцям за волю України та до пам’ятника Тарасові Шевченку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here