Захід присвячений Героям Небесної Сотні провели бібліотекарі

0
1223

«Кривавий четвер» 20 лютого 2014 року навіки закарбувався в серцях і пам’яті українців. Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка цей день ми відзначаємо як День Героїв Небесної Сотні.

Напередодні цієї дати співробітники Нововолинської центральної міської бібліотеки спільно з бібліотекарем ДНЗ «Нововолинський центр професійно-технічної освіти» провели годину-реквієм «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки» для учнів груп 21 (штукатур, лицювальник-плиточник) та 53 (кравець, вишивальник).

Ведучі заходу Ніна Єдинак і Тетяна Поліщук розповіли про буремні дні боротьби українського народу проти злочинної влади, познайомили з книгами про Євромайдан; учні декламували вірші.

Учасники багатотисячного Київського Євромайдану Валентин Хотько та Віталій Грабовський поділилися спогадами про пережите, побачене і дякували Богові, що лишилися живими.

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх тих, для кого «справедливість», «гідність», «свобода», «Україна» були не просто словами, а сенсом їх життя. Серед них і Герой України Сергій Байдовський, рідні місця якого – місто Нововолинськ та село Менчичі Іваничівського району.
У головній бібліотеці міста влаштовано фотовиставку «Спасибі люди за Майдан, за правди паростки й свободи», куточок слави «Україна. Нові часи народжують нових героїв», тематичну полицю «Майдан у пам’яті людській».
Річницю подвигу і слави Небесної Сотні Україна зустрічає в борні, але знає: її волю й соборність бережуть справжні Герої. А більшість із тих, хто пройшов Майдан і лишився живим, продовжує захищати нашу незалежність на Сході держави.

Нововолинська ЦБС

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here