Україна піднялася в міжнародному рейтингу верховенства права

0
1093
World Justice Project визначає рівень верховенства права серед 113 країн світу, рейтинг складається раз на два роки. Україна поліпшила свої позиції в рейтингу “Індексу верховенства права”, піднявшись на 77 місце. Про цей йдеться в доповіді міжнародної незалежної організації World Justice Project за період 2017-2018 років. Так, порівняно з даними попереднього рейтингу, Україна піднялась на одну позицію — з 78-го місця до 77-го.

Зазначимо, що організація визначає рівень верховенства права серед 113 країн світу, рейтинг складається раз на два роки.

 

Як повідомляється, Україна зайняла восьме місце серед 13 країн регіону Східної Європи і Центральної Азії та 11-е місце серед 30 країн з низьким рівнем доходу.

 

Водночас World Justice Project відмічає “поліпшення порядку і безпеки” в українській судовій системі.

 

Трійка лідерів у рейтингу виглядає наступним чином: Данія, Норвегія і Фінляндія. Останні місця в рейтингу — Афганістан (111), Камбоджа (112) і Венесуела (113).

 

У глобальному масштабі більшість країн світу знизили показники порівняно з попереднім рейтингом, зокрема в області прав людини, перевірок державних повноважень і цивільного і кримінального правосуддя.

 

На регіональному рівні лідером рейтингу у Східній Європі і Центральній Азії є Грузія, яка займає 38-е місце серед 113 країн.

 

Казахстан показав найбільше зростання, піднявшись на 9 позицій до 64-го місця. Водночас Білорусь опустилась на 8 місць до 65-го місця. Росія у списку зайняла 89 місце (піднялась на 3 позиції), США — 19 місце (опустились на 1 позицію).

 

Рейтинг базується на понад 110 тис. особистих та трьох тис. експертних опитуваннях.

 

Він складався на основі восьми показників: відсутність корупції, відкритість держави, обмеження повноважень інститутів влади, захист основних прав, регулятивне правозастосування, правопорядок і безпека кримінального правосуддя та громадянське правосуддя.

 

Як повідомлялося 29 січня, Україна опустилася в рейтингу інноваційних економік світу (Global Innovation Index) з 42-го на 46-е місце.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here