15% УКРАЇНЦІВ БАЧАТЬ НОВИМ ПРЕЗИДЕНТОМ ЛЮДИНУ, ДАЛЕКУ ВІД ПОЛІТИКИ

0
780

Станом на кінець 2017 року, 15% українців готові проголосувати за кандидата в Президенти України, якого ніхто не знає як політика і який взагалі не займається політичною діяльністю.

Про це повідомила старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України Ірина Бекешкина, пише newsline.com.ua з посиланням на golos.ua.

«У суспільстві є потреба бачити на посту Президента іншого політика. На питання «Хто займає перше місце в президентському рейтингу?» Отримали відповідь «Інший політик». Ким є інший політик – може бути багато варіантів », – сказала Бекашина.

Вона послалася нарезультати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім.І.Кучеріва і Центром Разумкова.

За цими даними, найбільшу кількість голосів респондентів, які обрали свого лідера, було віддано за кандидатуру лідера партії «Батьківщина» ЮліюТимошенко (12,1%) і президента Петра Порошенка (10,2%).

Також Ірина Бекешкіна уточнила, що багато респондентів не визначилися з відповіддю на це питання, і до президентських виборів залишається ще достатньо часу, що може вплинути на розподіл симпатій виборців.

При цьому опитані заявили, що вважають гідними довіри політичних діячів Святослава Вакарчука і нардепа Євгена Мураєва.

«Багато українців сприймають їх як політиків нових і, можливо, люди не знають, що вони вже працюють у Верховній Раді», – зазначила експерт.

Раніше політолог Олексій Полтораков заявив, що до кінця 2017 підстав для конфліктів між Президентом Петром Порошенком і Радою немає.

www.volynnews.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here