Гройсман пообіцяв школам швидкісний інтернет

0
689

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман ініціює наступного тижня зустріч із ключовим гравцями інтернет-ринку, на якій уряд розгляне їхні пропозиції щодо покриття українських шкіл та дитячих садків швидкісним інтернетом.

Про це він заявив під час конференції з питань цифрової економіки на пропозицію одного з учасників заходу за 100-200 млн грн покрити інтернетом усі школи, повідомляє Укрінформ.

«Я хотів би, щоб це питання було відкритим та публічним, і з точки зору прозорості використання ресурсів було усім зрозумілим. Я пропоную на наступному тижні зібратися зі всіма ключовими гравцями ринку і визначити ресурс і механізми, які можуть бути доступними в цьому році для розвитку такої інфраструктури. Якщо ви говорите, що усі школи та садочки України будуть покриті протягом півроку таким коштами, то це взагалі не є проблемою», – сказав Гройсман.

Глава уряду спочатку засумнівався в тому, що за такі кошти реально подати швидкісний інтернет в усі школи та дитсадки, але, почувши запевнення, сказав: «Якщо покриття швидким інтернетом – це питання 100 млн грн, то ми можемо зараз це вирішити. Я вважаю, що це дуже хороша пропозиція».

Гройсман переконаний, що розвивати нові технології в Україні необхідно, якщо держава планує стати конкурентоспроможною на світових ринках.

 

«Вголос»

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here