НАВЕСНІ НАД ЧОЛОВІКАМИ ПРОВЕДУТЬ ПРОТИЗАПЛІДНИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ

0
821

Американські вчені з Національного інституту дитячого здоров’я та розвитку людини заявили, що в квітні 2018 році стартують випробувати новий контрацептив для чоловіків, пише РБК-Україна. Випускатися він буде у вигляді гелю. Нині для чоловіків існує тільки два види контрацептивів: презервативи і вазектомія.

Вже з квітня вчені починають клінічні випробування протизаплідного гелю для чоловіків, у яких будуть брати участь понад 400 пар із США, Італії, Кенії, Великобританії та Швеції. Очікується, що ці випробування стануть фінальними перед запуском гелю в продаж. Це вже не перша спроба винайти додатковий вид контрацепції, але всі попередні засоби такого роду для чоловіків не змогли пройти випробування, оскільки мали безліч побічних ефектів. Активні речовини гелю — це нестерон, варіант прогестерону, і синтетична форма тестостерону. Нестерон не дасть організму виробляти тестостерон, який потрібен тілу для виробництва сперматозоїдів. Синтетичний тестостерон дозволить замінити втрату природного для відновлення гормонального балансу, але при цьому виробництва сперми не дає.

Гель потрібно буде втирати в плечі і передпліччя регулярно, приблизно половину чайної ложки в день. Активні речовини гелю повільно проникають у кров, але на відміну від таблеток, не розпадаються моментально, а залишаються в організмі надовго. Чоловікам, які будуть брати участь у випробуваннях, видадуть велику пляшку з гелем, який вони повинні будуть застосовувати щодня. Висихає гель дуже швидко – протягом однієї хвилини. Різке зниження якості сперми з’являється приблизно через три доби. У перші чотири місяці тестів жінкам у парі наказано використовувати жіночі контрацептиви, а рівень сперми у чоловіків будуть регулярно вимірювати. Після цього парам порадять користуватися виключно гелем протягом як мінімум року.

konkurent.in.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here