Колядками та щедрівками розпочався робочий день у міській раді Нововолинська

0
902

За тиждень після коляди, напередодні Нового року за старим стилем, українці зустрічають Щедрий вечір. Гурти ряджених щедрують і водять «Маланку», віншуючи господарів осель зі святом – цю традицію зберегли й до сьогодні. Традиційно на Старий Новий рік щедрувальники приходять і до міської ради в Нововолинську, -інформують журналісти СТН.

Коридорами міської ради чути колядки. Із різдвяними віншуваннями завітали вихованці народного аматорського фольклорного колективу «Серпанок». Діти також відтворили давній слов»янський новорічно-різдвяний обряд водіння Кози.

На Щедрий Вечір, тобто в ніч під старий Новий рік, майже по всій Україні традиційно ходили гурти ряджених – молодіжні ватаги, які щедрували й водили «Маланку». І до наших днів збереглися звичаї, які містять рештки магічних вірувань давніх слов’ян.

Традиційно на Старий Новий рік у міськраді також засівають зерном: на щастя, на здоров»я на Новий рік.

Хороший  і піднесений настрій створили щедрувальники працівникам мерії. За щирі вітання й побажання міський голова Віктор Сапожніков подякував та вручив подарунки.

Від дзвінких колядок, щедрівок та віншувань на добрий  Новий рік коридорами прокотилося  відлуння. Учасники стародавнього обряду подарували присутнім чудовий заряд хорошого настрою, світлих, позитивних емоцій, очевидно, не тільки на майбутній трудовий день.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here