Після Нового року українські чиновники задекларували свої подарунки

0
638

Після Нового року українські чиновники задекларували свої подарунки

2018 рік розпочався в українських чиновників з оновлення декларації. У них вони вказали, що їм «подарував Дід Мороз». Так, подарунки останнього у вигляді квартир та автівок самі чиновники не змогли б собі дозволити через те, що їх річна зарплата у декілька разів менша.

Новину передає «Преса України».

Українські журналісти проаналізували е-декларації чиновників середньої ланки. З 1 січня 2018 року останні вказали про дороговартісні покупки, здійснені у минулому році. Зокрема, це автомобілі, квартири та подарунки у вигляді грошей.

Для прикладу, головний лікар харківської поліклініки Олена Шаповалова стала власницею нової моделі Toyota. Придбала вона автівку за 700 тисяч гривень. До слова, річна зарплата жінки становить 101 тис. грн.

Вадим Орлов, керівник відділу прокуратури Києва, теж вирішив пересісти на краще авто – Honda Civic. Вартість такої моделі становить 600 тисяч гривень. Здійснити покупку Орлову не завадила його скромна річна зарплата, яка втричі менша за вартість хонди.

Сергій Мороз, керівник однієї з військових частин столиці, не пошкодував 800 тис. грн на Ford Kuga. Валентина Донченко, керівниця відділу кадрів Печерського суду, придбала Mercedes 2013 року випуску. Вона також вже встигла виправдатись, що кошти на машину вона виділила з суми, отриманої від продажу майна.

Юлія Юрченко, заступник начальника відділу претензійно-позовної роботи управління правового забезпечення у Мінкультури, стала власницею квартири вартістю майже мільйон гривень. Вона також прокоментувала покупку нерухомості.

«Дід Мороз приніс», – заявила Юрченко.

Журналісти наголосили, що квартиру й справді міг «принести Дід Мороз», так як річна зарплата жінки в десять разів менша за вартість квартири, а її чоловіка-поліцеського – у 15 разів менша. Про те, як чиновник ДФС Андрій Очерет інфестував у недобудову заявив він сам. За його словами, він веде скромний спосіб життя, не купує нових телефонів та не ходить у ресторани.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here