ТОП-7 продуктів, які роблять нас втомленими та сонними

0
661

ТОП-7 продуктів, які роблять нас втомленими та сонними

Можливо, ви помічали, що навіть після підбадьорливого ранкового душа та ситного сніданку у вас все ще недостатньо сил і енергії для продуктивного дня. Перегляньте свій раціон. Цілком ймовірно, що проблема криється в тих продуктах, які ви обираєте.

Читайте також: Правила ідеального сніданку, які потрібно дотримуватися

Присутність в ранковому або добовому раціоні цілого ряду невідповідних продуктів призводить до того, що ви постійно відчуваєте себе втомленими і сонними. Але не поспішайте повністю відмовлятися від улюблених страв, а просто перенесіть їх на вечерю, пише healthinfo.

Швидкі вуглеводи

Як би по-європейськи не виглядала свіжа ароматна випічка на сніданок, доповнена чашкою міцної кави, такої ранковий прийом їжі не дасть вам необхідної енергії для продуктивного дня. Після різкого викиду цукру в кров, якому сприяють швидкі вуглеводи, ви неодмінно відчуєте втому і сонливість. Таким чином, ми радимо повністю виключити білий хліб і солодку випічку з ранкового раціону.

Кава

Раз вже ми згадали про каву, то хочемо попередити, що цей напій дуже підступний. Він дійсно бадьорить, але тільки в невеликих кількостях. Вживаючи декілька чашок в день, ви будете відчувати прилив бадьорості і сил, проте перевищення норми призведе до зворотного ефекту. Причому після кожної зайвої чашки кави вас буде все сильніше хилити в сон.

Вишня і черешня

Не поспішайте вибирати вишню або черешню в якості денного перекушування. Справа в тому, що ці ягоди є природними джерелами мелатоніну – гормону, що регулює сон, а вишневий сік навіть рекомендують людям, що страждають безсонням.

Якщо не хочете заснути на робочому місці, то віддайте перевагу чорниці. Ця ягода стане для вас відмінним джерелом додаткових сил і енергії в розпал насиченого подіями дня, а ось жменю черешні з’їжте краще перед сном, щоб міцніше спати.

Соєві продукти

Обід в японському ресторані – не найкраща ідея, особливо якщо у вас попереду ще багато справ. Традиційний японський суп або салат з тофу більше підійдуть для спокійної вечері. Це пов’язано з тим, що соєві продукти, багаті на різні амінокислоти, в тому числі і триптофан – амінокислоту, яка бере участь в синтезі мелатоніну, про який ми вже згадували раніше.

М’ясо і курка

Але не тільки соєві продукти багаті триптофаном. Рівень цієї амінокислоти досить високий і в м’ясі. Особливо багато його в індичці, кролику і курці, тому залиште всі м’ясні страви для вечірнього прийому їжі, а на обід вибирайте рибу, наприклад, скумбрію або річкового окуня.

Мигдаль

Ми часто вибираємо горіхи в якості корисного перекусу, і це не випадково. Вони ситні, але при цьому не викликають відчуття тяжкості, особливо якщо обмежитися невеликою жменею. Однак намагайтеся не їсти вдень мигдаль, так як він містить достатнього багато магнію. Цей мікроелемент сприяє розслабленню м’язів, а значить, вам буде досить важко продовжувати день в активному режимі.

Банани

Цей фрукт, так само як і мигдаль, багатий на магній. Всього один банан протягом дня здатний вплинути на вашу енергійність. Особливо часта помилка – їсти банан перед тренуванням, так як магній, який виступає м’язовим релаксантом, не дозволить вам продуктивно позайматися спортом.

p-p.com.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here