Більшість громад і районів Волині вже виконали річні плани за доходами

0
275

87% бюджетів територіальних громад та 9 районних бюджетів Волинської області вже виконали річний план за рівнем доходів. Про це йшла мова під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика в ході обговорення підсумків виконання місцевих бюджетів області за 11 місяців 2017 року.

За словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, упродовж року забезпечується стабільно високий рівень виконання місцевих бюджетів області. Зокрема, річні плани за доходами уже виконали понад 87 % бюджетів територіальних громад області та 9 районних бюджетів. Загалом на сьогодні уже забезпечено 100-відсоткове виконання за доходами загального фонду зведеного бюджету області, а до кінця цього тижня очікуємо також виконання і обласного бюджету.

«За 11 місяців 2017 року до місцевих бюджетів залучено податків і зборів в обсязі понад 3,1 млрд грн, що на 848,6 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року. Рівень виконання зведеного бюджету області становить 107,4 %, понад план отримано 215,3 млн грн», – повідомив Ігор Никитюк.

Що ж стосується виконання місцевих бюджетів за видатками, то упродовж січня – листопада 2017 року на фінансування видатків із заробітної плати з місцевих бюджетів області спрямовано 3 млрд 418,5 млн грн, що становить 87,8 % до бюджетних призначень на рік.

Слід зазначити, що у 2017 році значно збільшились інвестиційні ресурси Державного та місцевих бюджетів, однак рівень їх використання за 11 місяців – недостатній.

 

«Вголос»

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here