Як не зіпсувати собі свята неправильною ковбасою

0
440
Дуже яскравий колір говорить про застосовані барвники

Як вибрати правильну ковбасу, після вживання якої буде добре і ситно, а не погано.
Як пише Cultura.menu, найкраще віддавати перевагу великим виробникам. Фермерську або домашню ковбасу купуйте тільки там і у тих, кого знаєте і кому довіряєте. Уважно стежте за терміном придатності. Пам’ятайте, що не може кілограм ковбаси коштувати дешевше кілограма м’яса.

На що звернути увагу при покупці ковбаси

Стандарти ГОСТ або ТУ будуть відзначені на зворотному боці етикетки. Напис “Зроблено по ГОСТу” на лицьовій стороні ще нічого не означає.


Читайте етикетку

У ковбасі можуть бути тільки м’ясо, сіль, прянощі та нітрит натрію. Це повинна бути свинина або яловичина вищого, першого або другого сорту, а не просто свинина або яловичина. Підсилювача смаку (глутамат натрію або Е621) бути не повинно. Його можуть замінити написом “комплексна харчова добавка”.

У хорошій ковбасі так само не повинно бути: сої (рослинного білка), каррагинана, камеді, крохмалю, “тваринного білка” (хрящі, шкіра, жили), “м’яса птиці”.

Зовнішній вигляд
Дуже яскравий колір говорить про застосовані барвники. Натуральна ковбаса без будь-яких добавок – сіра. Оболонка ковбаси повинна щільно прилягати до її вмісту. Ковбасу невисокої якості упаковують в оболонку з синтетичних матеріалів.

Білий наліт на сиров’яленому і сирокопченої ковбаси – це не страшно. Оболонка не повинна кривитися на вареній ковбасі, злегка стислій – на копченої.

Як вибрати ковбасу


“Знай.ua”

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here