Дружина Саакашвілі заявила, що влада України і Грузії узгодили план екстрадиції політика

0
272

Дружина затриманого екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі Сандра Рулофс заявила, що влада Грузії і України щодо її чоловіка діють спільно та вже готують його екстрадицію з Києва у Тбілісі. Про це вона заявила в коментарі грузинськый телекомпанії “Руставі 2”. “Я не сподіваюся на справедливий український суд, який завтра повинен винести рішення про запобіжний захід моєму чоловікові. Швидше за все, рішення суду вже продиктовано українською владою і його залишать у попередньому ув’язненні. Можливо, приймуть рішення про домашній арешт, але все це робиться для того, щоб виграти час і дочекатися вироку по Міхеілу в грузинському суді, а вже потім, по задуманому плану, його хочуть екстрадувати з Києва в Тбілісі”, – розповіла вона.

Руфолс також додала, що чинна влада України і Грузії діють “примітивно, грубо, без оглядки на міжнародне співтовариство”.

“У мене складається враження, що сьогодні в Україні взагалі не діє закон і все вирішується як в середньовіччі, з волі влади, інакше як можна пояснити викрадення мого чоловіка з квартири в Києві і доставку його в Службу безпеки з мішком на голові”, – сказала Рулофс.

Зазначимо, що один з адвокатів Саакашвілі Павло Богомазов повідомив, що суд з обрання запобіжного заходу відбудеться у понеділок, 11 грудня.

Нагадаємо, ввечері 8 грудня стало відомо про затримання Саакашвілі. Екс-заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе заявив, що політика затримали й везуть в управління СБУ.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Саакашвілі затримали згідно постанови про розшук. Наразі він перебуває в СІЗО. Також прокурори розпочали підготовку матеріалів до суду у справі екс-президента Грузії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here