У Благодатному відбулася зустріч солдатів – учасників АТО зі школярами

0
483

Днями у загальноосвітній школі №8, що у селиші Благодатному, відбулася зустріч солдатів – учасників АТО- зі школярами. Спілкування бійців із учнями організував місцевий волонтер Олександр Мазурок, який ось уже четвертий рік поспіль не втомлюється допомагати армії. А виховати свідоме покоління українців, вважає за обов»язок сучасників, і свій зокрема. Тому надто перейнявся ідеєю познайомити дітей із реальними солдатами, котрі пліч-о-пліч стояли на передовій, захищаючи наш спокій.

6 грудня. День Збройних Сил України. Ці чоловіки у військових строях мали би бути десь у своїх військових частинах, приймати вітання. Хтось поспішв на нараду, хтось на урочистості…Але представники двох військових формувань – окремого танкового батальйону 14-ї бригади та окремого мотопіхотного батальйону «Волинь» -відклали свої справи і приїхали до школярів Нововолинської восьмої школи у Благодатне. Бо їх дуже попрохав їхній товариш  помічник волонтер Олександр Мазурок.

У школі саме готували тематичну годину до Міжнародного дня волонтера, що відзначають день перед тим. Тож таким чином дві теми – волонтерство й армія – , котрі в Україні вже років чотири як нероздільні, поєдналися у вдалий патріотичний захід.

Розповісти про справу, якою займається, до слова просять волонтера Олександра Мазурка. Тема війни в Україні для нього дуже болюча, тож про свою частку допомоги армії розповідати соромиться. Три автомобілі для бійців, продуктові передачі, теплі речі  та багато іншого, і численні поїздки в саме чортове пекло, яких уже й ніхто не рахує – про це також мовчить. Тільки просить не бути байдужими і допомагати хто чим може, бо бійці на передовій цього дуже потребують.

Про свій бойовий шлях розповідають солдати. Скромно. Без пафосу. Учні теж не дуже говіркі й допитливі. Трепетна тема не надто розв»язує язик. Військові дякують за підтримку школярам, бо ті провели чимало акцій на підтримку армії, дирекції від керівництва обох батальйонів вручають подяки.

Навіщо проводити ярмарки, збирати гроші на ремонт військової техніки, пакувати подарунки на схід – учням пояснювати не треба. Теперішня молодь свідома того, що наше «завтра» абсолютно залежне від того, який фундамент ми закладемо сьогодні.

І ця дитяча допомога, не стільки, можливо, відчутна матеріально, як цінна своєю моральною силою. Бійці розповідають – підтримка духу для них особливо важлива.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here