У Нововолинському пологовому відділенні – новий інкубатор для недоношених малят

0
860

Всеукраїнський благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто» та небайдужі клієнти фінансової установи придбали для Нововолинської міської лікарні сучасне обладнання – інкубатор для новонароджених дітей вартістю 300 тисяч гривень. Тепер малюки, які з’явилися на світ раніше від встановленого терміну, отримуватимуть оптимальні умови для розвитку та найкращий догляд.

29 листопада 2017 року  у пологовому відділенні Нововолинської міської лікарні його завідувач Ольга Піддубна та лікар-неонатолог Тетяна Легкобит презентували нове медичне обладнання. З цієї нагоди до установи завітали міський голова Віктор Сапожніков, головний лікар центральної міської лікарні Віктор Мороз,керівництво Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку.
Фахівці пологового відділення відзначали, що це третій найсучасніший інкубатор серед тих, які вже є у їхньому медзакладі. Новий інкубатор для виходжування недоношених дітей максимально наближений до материнських умов. Завдяки мікропроцесору апарат запрограмований таким чином, щоб підтримувати сприятливі умови під ковпаком:оптимальну температуру, вологість, концентрацію кисню тощо. Ольга Піддубна наголосила, що з початку цього року у Нововолинському пологовому відділенні народилося 546 дітей. Щороку, зауважила вона, з’являється на світ 15-20 недоношених дітей від загальної кількості новонароджених. Тож такий інкубатор дуже потрібний для медичного закладу.
Міський голова Віктор Сапожніков висловив вдячність медичним працівникам за чуйність за увагу, високий професіоналізм у роботі. Адже приємно, що Нововолинському пологовому відділенні, де створені належні умови для породіль, довіряють, бо сюди їдуть народжувати багато жінок із сусідніх районів та областей, зокрема, і з Львівської. Віктор Борисович подякував і керівництву ПриватБанка за ті добрі справи, які вони роблять для людей.
Головний лікар ЦМЛ Віктор Мороз зазначив, що у серпні Нововолинська міська лікарня вже отримала подарунок від фонду «Допомагати просто», завдяки якому пацієнти проходять обстеження на сучасному аналізаторі електролітів.

IMG 3801 copy

Віктор Васильович також наголосив, що у найближчих планах, можливо, це станеться до нового року, вдасться придбати за кошти міського бюджету, а це півмільйона гривень, медобладнання для операційного блоку.

Директор Північно -Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко підкреслив, що на цьому їхні добрі справи не завершуються і запевнив, що медичні заклади Волині й надалі отримуватимуть необхідне обладнання, а пацієнти-якісну діагностику та лікування.

Відділ з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю міськвиконкому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here