ГРИПОМ І ГРВІ ВЖЕ ПЕРЕХВОРІЛО 16 ТИСЯЧ ВОЛИНЯН

0
674

На Волині захворюваність грипом та ГРВІ утримується на рівні сезонної і відповідає середньому показнику для відповідної пори року з тенденцією до зростання.

За даними щотижневого оперативного аналізу епідемічної ситуації, з початку епідемічного сезону, котрий почався 2 жовтня, перехворіло близько 16 тисяч осіб, – інформує Волинський обласний лабораторний центр.

За останній тиждень ГРВІ в області захворіла 4 661 особа, що на 21% більше ніж попереднього тижня. На сьогодні показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 11 %. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області. Найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Камінь-Каширському, Луцькому, Маневицькому районах та місті Луцьку, найнижчий – в Локачинському районі.

Наразі проведено щеплення до 300 осіб в запланованих закладах соціальної сфери. Протигрипозну вакцину можна придбати в аптечній мережі “Волиньфарм” за замовленням і прищепитися в кабінетах щеплень територіальних поліклінік та центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Задля профілактики грипу та ГРВІ обласним лабораторним центром проводяться моніторингові лабораторно-інструментальні дослідження умов середовища життєдіяльності дітей в навчально-виховних закладах. Наразі проведено понад 1900 досліджень, котрі відповідають нормативам.

konkurent.in.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here