В управлінні статистики Волинської області оприлюднили показники якості харчування, – йдеться в сюжеті “12 каналу”.
Судячи з показників, мешканці області почали забувати смак риби. За цей рік кожен волинянин з’їв її лише 8 кілограмів. Хоча середньорічний показник світового споживання становить понад 20 кг на особу.
Не по кишені вже і м’ясо. На родину припадає 50 кілограмів на рік. Тверді сири теж стали розкішшю. Замість 80 грамів на добу – волиняни ледь дотягують до 30 грамів.
Державна служба статистики України підбила остаточні продовольчі підсумки – кожен волинянин спожив на 50 кілограмів продуктів менше у порівнянні з минулим роком, хоча у загальнонаціональних масштабах волиняни харчувалися ситніше, але не факт,що якісніше.
Волиняни нарощують вживання місцевої агропродукції, споживаючи яйця та молочні продукти, овочі чи фрукти з власного городу чи господарства. Купували в основному цукор, хлібні, макаронні та кондитерські вироби.