Україна займає лідируючі позиції за кількістю автомобілів на газу

0
196

За підсумками 2016 року Україна посіла четверте місце серед 23 країн світу за кількістю автомобільного транспорту з газобалонним обладнанням. Про це повідомляється в щорічній доповіді Всесвітньої асоціації LPG (WLPGA), передає УНН.

Так, за підсумками 2016 року, найбільшим у світі ринком за кількістю автомобілів з ГБО залишається Туреччина. У минулому році в Туреччині було зареєстровано близько 4,44 млн авто на LPG, що становить близько 40% загального парку пасажирських транспортних засобів країни.

На другому місці знаходиться Росія (3 млн машин на газу), на третьому – Польща, де налічується майже 2,98 млн автомобілів з газобалонним обладнання.

При цьому, в Україні на кінець 2016 року налічувалося близько 2,25 млн автомобілів, які використовують LPG.

“Всього, станом на початок 2017 року, в світі налічувалося 26,8 млн автотранспортних засобів, які використовують LPG в якості палива”, – йдеться в доповіді WLPGA.

Нагадаємо, що з початку року середня вартість автогаз в роздробі виросла в Україні більш ніж на чверть.

Як повідомляв УНН, Інститут споживчих експертиз перевірив автогаз на українських АЗС. Ресурс високої якості пропонують своїм клієнтам WOG, КЛО, ОККО і LUXWEN. Трохи гірші показники якості продемонстрував автогаз від БРСМ-Нафта. Найгірший результат – в нелегальних АЗГП, так званих “бочках”.

Джерело: УНН

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here