У Мінфіні анонсували перший за багато років візит президента Світового банку до України

0
194

Президент Світового банку Джим Йонг Кім у листопаді вперше за багато років здійснить візит до України для обговорення можливої підтримки реформ. Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк у неділю за результатами зустрічей у Вашингтоні. “Відбулася зустріч із віце-президентом Світового банку (Сірілом – ред.) Мюллером. Це було продовженням моєї зустрічі з президентом Світового банку навесні, коли я запросив його відвідати Україну. Він прийняв це запрошення, і зараз ми готуємо цей візит уже на наступний місяць”, – зазначив Данилюк.

Він підкреслив, що “це буде перший візит президента Світового банку в Україну за багато років”, і назвав його “символічним та важливим”.

Данилюк також поінформував, що основними темами переговорів стануть питання підтримки з боку Світового банку ключових реформ в Україні.

“Це є сфери охорони здоров’я, освіти, енергетики й земельної реформи, яка зараз назріла та навіть перезріла”, – зауважив він.

Міністр також окремо акцентував увагу на важливості запровадження змін на ринку землі в Україні, “яка дасть можливість розвитку нашої економіки”. Він наголосив, що популісти активно поширюють фобії, які грають проти інтересів країни, “а нам треба думати про Україну і права громадян”.

Данилюк зауважив, що особисто підтримує земельну реформу і вважає, що “зараз час цим зайнятися й підняти продуктивність усього аграрного сектору”.

Нагадаємо, цього тижня офіційна делегація України у складі керівництва НБУ, Міністерства фінансів та Мінекономрозвитку перебуває з візитом у Вашингтоні з метою участі у Щорічних зборах МВФ та Групи Світового банку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here