14 жовтня: День українського козацтва 2017

0
1032
Найцікавіше про свято

Щорічно 14 жовтня – це велике свято для нашої країни. День українського козацтва відзначається вже далеко не перший десяток років. Звичайно, навколо цих людей є досить багато спірних питань, але недооцінити роль козацтва у становленні незалежної України не можна. Саме вони стали тими, хто перші почали боротися за незалежність України і волю нашого народу. Тому не дивно, що зараз, в 21 столітті ми відзначаємо День українського козацтва.

День українського козацтва 2017: історія свята

Таке торжество починає свою історію ще з кінця 15 століття. Тоді, увесь світ вперше заговорив про козаків, які в 1492 році звільнили полонених українців, атакувавши турецьку військово-морську галеру. Саме цей рік започаткував всі подальші подвиги козаків.

До речі, незважаючи на те, що козаки в Україні були досить давно, офіційно таке свято з’явився тільки у 1999 році. Тоді президент України своїм указом встановив 14 жовтня як дату свята День українського козацтва. Варто відзначити, що це свято відзначається в інше велике церковне свято – Покров Пресвятої Богородиці. І навіть зараз громадські козацькі організації України налічують понад 70 тисяч членів.

Варто розповісти про те, що головною відмінністю козаків від інших громад була повна демократія. Всі козаки були виключно вільними людьми, і серед них не було ні рабів, ні панів.

День українського козацтва 2017: традиції свята

Звичайно, День українського козацтва відзначається по всій країні. Іноді проходять дуже барвисті і масштабні заходи, а іноді все дуже тихо і спокійно. Варто зазначити, що з 2001 року в Україні діє Українське реєстрове козацтво – громадська організація, яка вважає себе правонаступником і продовжувачем традицій козацтва України. Саме завдяки ним ми не забуваємо величезну частину нашої історії. І щороку в День українського козацтва влаштовують величезну кількість різних змагань і турнірів.

znaj.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here