“Підводні камені договору оренди земельної ділянки. Право громадян на безоплатне отримання земельної ділянки”

0
264

20170929 133102

 Днями за ініціативи Нововолинського бюро правової допомоги в читальному залі Нововолинської центральної міської бібліотеки відбулася лекція-семінар для жителів міста Нововолинськ та селища Благодатне на тему: “Підводні камені договору оренди земельної ділянки. Право громадян на безоплатне отримання земельної ділянки”.

У семінарі взяли участь: начальник відділу Вікторія Скриннік, головний спеціаліст відділу Тамара Нич, приватний нотаріус Нововолинського міського нотаріального округу Юлія Ушакова, державний реєстратор Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Нововолинської міської ради Ольга Степанюк.

Приватним нотаріусом  Ушаковою Ю., було ознайомлено присутніх громадян з основними ризиками укладення договору оренди землі, його істотними умовами, строками договору, орендною платою, стягнення неустойки за невиконання взятих на себе орендарем обов’язків, умови розірвання договору оренди.

Державним реєстратором Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Нововолинської міської ради Степанюк О.  було ознайомлено присутніх з основними особливостями державної реєстрації земельних ділянок, повідомлялось про необхідність реєстрації права оренди та права власності на землю, зазначено розміри адміністративного збору за дані реєстраційні дії та перелік документів які необхідно подати (нотаріусу або державному реєстратору) для проведення реєстраційної дії.

Також, головним спеціалістом Нововолинського бюро правової допомоги Нич Т.Я. було надано інформацію про особливості реалізації права громадян на безоплатне отримання земельної ділянки, види цільових призначень та норми таких ділянок.

Керівником бюро Скриннік В.Р. підведено підсумки даного заходу, ознайомлено громадян з функціями та основними завданнями БПД.  Жителям міста була надана можливість задати питання до присутніх фахівців права та отримати кваліфіковані роз’яснення земельних проблем, які їх турбують.

Нововолинське бюро правової допомоги.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here