У міському музеї відкрили виставку картин Олександра Вольського

0
607

DSCN1099

Сьомого жовтня нинішнього року минуло 90 років від дня народження відомого нововолинського митця, члена Спілки художників України Олександра Вольського. У переддень його ювілейної дати  міський історичний музей організував виставку   робіт художника зі свого фонду. Для пошанування  пам’яті Олександра Вольського зібралися  місцеві художники, родичі та знайомі.Художник-реставратор музею Ірина Ромашко розповіла про життєвий і творчий шлях митця.

-Його картини були і словом, і думкою водночас, – підкреслила вона.

А перша директор міського музею Надія Войтюк відзначила, що кожна робота художника – це сповідь його душі.

Олександр Вольський  працював у багатьох жанрах. Чимало  його картин присвячено шахтарській тематиці. Свою думку митець виливав у віршах. З ініціативи Нововолинського  музею побачила світ збірка поезій  Олександра Вольського під  назвою «Шукаю папороті цвіт». Також він малював ікони, які зберігаються у багатьох храмах міста.

DSCN1092

DSCN1097

Своїми спогадами  про Олександра Вольського ділилися  його колеги по пензлю Анатолій Мужевітін, Микола Казюлін та Віра Здрок.

DSCN1117

У виставковому  залі міського музею також відбулося відкриття місцевих художників «Душею створена краса», на якій митці нашого міста представили свої найкращі нові роботи.

 

Відділ з питань внутрішньої політики, взаємодії із

ЗМІ та зв’язків з громадськістю міськвиконкому.

novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here