Показники квартирних лічильників холодної, гарячої води і теплової енергії потрібно передавати щомісяця

0
1087

Постановою Кабінету Міністрів України №633 від 18.08.2017 внесено зміни до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та Типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою КМУ від 21 липня 2005 року №630.

Рішення Уряду спрямоване на  врегулювання питання нарахування споживачам плати за послуги водо-, теплопостачання у разі встановлення будинкових засобів обліку води та теплової енергії у багатоквартирному будинку, де окремі або всі квартири обладнані квартирними засобами обліку, та невчасної передачі частиною споживачів показань квартирних засобів обліку надавачам послуг.

Так, передбачено, щоспоживачі, які не зняли та не передали показання квартирних лічильників виконавцю послуги,оплачуватимуть надані послугизгідно з показаннями будинкових засобів обліку.

Додатково уточнено, що плата за послуги нараховуватиметься згідно із показаннями будинкового засобу обліку, а в разі його відсутності (несправності) – за нормативами (нормами) споживання в таких випадках:

– у разі відсутності засобів обліку, встановлених у квартирі (будинку садибного типу);

– у разі несправності квартирних засобів обліку, що не підлягає усуненню, з моменту її виявлення;

– у разі відсутності у виконавця показань квартирних засобів обліку за розрахунковий період.

При цьому передбачається право виконавця здійснювати перевірку показань квартирних лічильників у порядку, визначеному законом і договором.

Також Урядом врегульовано питання  оплати послуги з централізованого опалення місць загального користування будинку споживачами, квартири яких обладнані засобами обліку теплової енергії. Такі споживачі оплачуватимуть дані послуги відповідно до методики, яку визначить Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

Відділ будівництва, комунального

господарства і газифікації міськвиконкому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here