43% німців не згодні з тим, що питання анексії Криму слід тимчасово відкласти

0
309

Більше 43% німців не згодні з позицією лідера німецьких лібералів Крістіана Лінднера, який заявив, що питання  анексії Криму необхідно тимчасово “загерметизувати”. Такими є результати опитування дослідницького інституту Civey на замовлення газети Die Welt. 43,2% опитаних не згодні з тим, що на анексію Криму слід тимчасово заплющити очі, водночас 44,4% погодилися з Лінднером, що спочатку слід досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою, а потім вже згадувати про Крим.

Варто зазначити, що позицію Лінднера найбільш гаряче підтримали прихильники його партії – 65,5% виборців Вільної демократичної партії схвалили її. Крім того, його підтримали понад 60% прихильників правопопулістської “Альтернативи для Німеччини”.

Соціологи також відзначили, що кількість німців, які категорично не згодні тимчасово відкласти питання анексії Криму, є відчутно вищою за кількість тих, які категорично підтримують такий варіант – 24,7% проти 17,4%.

Позицію Лінднера більше підтримують німці старше 65 років (48,5%), тоді як молоді люди віком від 18 до 29 років у більшості не згодні заплющити очі на анексію півострова.

5 серпня глава Вільної демократичної партії Лінднер заявив, що питання анексії Криму необхідно тимчасово “загерметизувати” і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою.

Згодом Лінднер прояснив свою позицію, заявивши, що його партія не визнає незаконну анексію Криму. Але оскільки наразі проблему окупації розв’язати неможливо, не варто прив’язувати до неї інші питання, адже інакше не вдасться досягнути прогресу у відносинах з Росією.

www.eurointegration.com.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here