Тижневий табір церкви “Спасіння” у Благодатному прийняв близько 300 дітей

0
489

Атмосферно, яскраво, весело, змістовно минули 5 днів для сотень дітей у літньому таборі в селищі Благодатному. Уже другий рік поспіль під своє крило й опіку місцевих малят і підлітків збирає церква «Спасіння» на чолі із пастором Володимиром Вронським та благодійний дитячий центр «Відродження», інформують журналісти СТН.

Майже три сотні дітей із селища Благодатного мали можливість упродовж цього тижня провести час на свіжому повітрі, у хорошому товаристві за цікавими заняттями й змістовними розмовами у таборі, котрий уже другий рік поспіль організовує церква «Спасіння» та дитячо-юнацький центр «Відродження». Пастор церкви Володимир Вронський розповідає, – охочих відпочити у таборі виявилося набагато більше, аніж очікували організатори.

Цього літа це уже четвертий такий табір, який підтримує громада християн віри Євангельської. Два відбулося на озері Світязь, іще один планують провести у селі Заболотці. Головне, на чому роблять акцент організатори – це духовність. Дітей тут навчають жити в мирі, добрі, злагоді, допомагати один одному і підтримувати, – розповідає координатор табору Інна Тимчук.

«Країна реформ» – цьогорічний табір  має іще й свою назву, -розповідає кординатор Галина Вигорій. Адже усі прагнуть змін, і розуміють, що кожен повинен почати ті зміни із себе: добрими думками, словами і вчинками.

Також у таборі безліч цікавих забав і гуртків, рухливі ігри та спортивні змагання, тематичні заняття і пізнавальні розваги, бесіди на духовну тематику і про суть християнства.

З нетерпінням щодня діти очікують гарячого ароматного обіду. Щойно на горизонті з’являється автівка, що прямує від кухні ДЮЦ «Відродження», як дітвора швидко вмощується за столами. Щодня зранку до вечора, готуючи вихованцям смакоту, на кухні  уже 16 років порається Галина Рижук.

Не бракує жінці і помічників. Начистити картоплі, піднести каструлю, помити посуд – цим також займаються люди, котрі полишили домашні справи і допомагають табору.

Незабутніми ці яскраві літні дні залишаться в пам’яті вихованців табору. До слова, цього року тут іще створили додаткову групу для найменших. Вранці діти наввипередки поспішають до наметів, цілий день активно беруть участь у всіх заняттях і забавах.

Діти визнають, що саме цієї теплої атмосфери їм часто бракує вдома, в школі, на вулиці. У літньому таборі  вони відкриваються з нових сторін, стають вільними для спілкування з дорослими. Неоціненну роль тут відіграють волонтери.

Координатори відзначають, що цього року діти були напрочуд активні: хотіли за кожної можливості пізнавати світ, цікавляться всім, що їх оточує, ставлять оригінальні запитання. Наступного року, зважаючи на величезну кількість охочих відвідувати табір церкви «Спасіння», сподіваються на розширення таборового простору. Адже виховуючи дітей в доброму християнському дусі, можна  хоч трішки змінити світ на краще.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here