Посадовців Міноборони судитимуть за оборудки із закупівлею касок та бронежилетів

0
165

Обвинувальні акти відносно п’ятьох колишніх і діючих посадовців Міноборони та двох службових осіб комерційного підприємства скеровано до суду. Про це передає УНН з посиланням на управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

“Головною військовою прокуратурою направлено до суду обвинувальні акти стосовно 5 колишніх і діючих посадовців Міноборони та 2 службових осіб комерційного підприємства, діями яких оборонному відомству заподіяно збитки на суму понад 34 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів 5-ьом колишнім і нинішнім керівникам департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.367 (службова недбалість) та ч.2 ст.425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України.

Вказані особи,  всупереч вимогам законодавства про звільнення на період проведення АТО від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання касок і бронежилетів для потреб Збройних Сил України, підписали ряд договорів постачання таких спецзасобів індивідуального захисту за ціною з ПДВ.

На підставі підписаних ними платіжних доручень Міністерство оборони протягом 2014-2015 років незаконно сплатило на рахунок підприємства-постачальника загалом 32,6 млн грн у вигляді податку на додану вартість. Крім того, додатковими угодами до окремих таких договорів було безпідставно збільшено ціну поставлених касок і бронежилетів, що призвело до зайвих витрат Міністерства на загальну суму понад 1,5 млн грн.

У цьому ж кримінальному провадженні повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), директору та головному бухгалтеру підприємства-постачальника, які привласнили кошти Міністерства оборони на суму 34,1 млн грн.

Обвинувальні акти відносно усіх вказаних осіб направлено до суду.

Задля відшкодування завданої шкоди накладено арешт на майно обвинувачених.

Як повідомляв УНН 9 серпня, в Міноборони заявили про посилення контролю за якістю харчування військових.

Джерело: УНН

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here