Понад три тисячі справ субсидіянтів у Нововолинську досі не порахували

0
248

Понад три тисячі справ субсидіянтів у Нововолинську досі не порахували. Причому, приблизно двом тисячам заявників  прогнозують, що із 10 серпня буде відмовлено у призначенні субсидії. А все тому, що мешканці просто ігнорують повідомлення спеціалістів управління праці та соціального захисту населення і не приносять потрібних документів для уточнення і підтвердження особистих даних, інформують журналісти СТН.

На сьогодні в управлінні праці та соціального захисту населення Нововолинська перебуває майже 15 тисяч справ для автоматичного перерахунку субсидій. 11 700 справ фахівці управління уже опрацювали, а от решта містян, що претендували на знижки від держави в оплаті комірного, на жаль, розрахованого розміру субсидії в платіжках за липень не побачили. Як розповідає начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Волчанюк, основна причина – борги за комуналку, або ж відсутність довідки про їх погашення чи реструктуризацію.

Оскільки двомісячний термін для погашення боргів та донесення довідок минув, управління праці та соціального захисту населення із 10 серпня припиняє прийом документів. Тим, хто зволікав і не встиг, у призначенні субсидії відмовлять. Аби таки отримати знижку на оплату ЖКП, людям потрібно буде повторно звертатися до управління із новою заявою, декларацією та повним пакетом документів.

Нелегко доводиться спеціалістам провести розрахунки і у випадках, коли є невідповідність даних: прізвища, ідентифікаційного коду, паспорта. Справа в тім, що нова розроблена програма, затверджена профільним Міністерством,  значно «прискіпливіша» до інформації, що її подають заявники. Щойно виникає якась неточність – подальший розрахунок неможливий.

Багатьом заявникам субсидія була призначена за рішенням комісії на осіб, що фактично проживають у помешканні. Тобто, посилаючись на акт обстеження, людям призначали знижку не на тих, хто зареєстрований у квартирі чи будинку, а лише на тих осіб, котрі там живуть. Цього року, згідно із нововведеннями, факт проживання чи не проживання осіб потрібно знову підтверджувати документально, вказавши також код і паспортні дані людей, котрі зареєстровані, але не проживають. Якщо ви цього не зробили, у призначенні субсидії вам відмовлять.

Фахівці управління праці та соціального захисту населення вкотре наголошують : обов’язково повідомляти про зміни у складі сім’ї, зміни прізвища, паспорта та здійснення покупки на суму понад 50 тисяч гривень. Адже недостовірна інформація може призвести до того, що вам доведеться повертати державі недоцільно витрачені кошти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here