На Волині випадків ботулізму не зафіксовано

0
230

На Волині у 2017 році лише одна людина в легкій формі перенесла інфекційну недугу, – повідомив сьогодні на прес-конференції заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Валерій Руцький.

Загалом в Україні на ботулізм захворіли 70 людей, зафіксовані летальні випадки, – пише ВРД НСТУ.

Якщо у південних і східних областях причиною хвороби, в основному, є в’ялена риба, то в нашій області здебільшого інфікуються, вживаючи м’ясні консерви, – каже Валерій Руцький.

Інкубаційний період хвороби – від 1-5 днів до 15. Перші симптоми схожі на харчове отруєння: нудота і блювота, потім – характерні ознаки ботулізму: симптоми зі сторони очей, м’язів, загальна слабкість, порушення дихання, – розповіла завідувачка відділення обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська.

Єдиним методом лікування ботулізму є введення спеціальної сироватки. Вона зараз в Україні відсутня, каже Валерій Руцький.

Ботулізму легше запобігти, аніж його лікувати, наголошують медики. Збудники хвороби є у ґрунті, тому перш, ніж вживати овочі й фрукти, їх потрібно ретельно мити, можна обдати окропом. Необхідно ретельно робити домашню консервацію  і зважати на те, що ви їсте. Адже влітку особливо сприятливі умови для поширення кишкових інфекцій, пише ВАР

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here