СБУ викрила енергогенеруючі компанії у штучному завищенні тарифів

0
181

Правоохоронці спільно з Національною комісією регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) припинили механізм неефективного використання коштів енергогенеруючими компаніями, що призводило до штучного зростання тарифів для споживачів. Про це повідомили у Службі Безпеки України у вівторок, 20 червня.

Згідно із повідомленням, протягом декількох років до тарифів закладалися витрати компаній на реконструкцію та модернізацію енергоблоків теплових електростанцій. При перевірці виконання інвестиційних зобов’язань співробітники спецслужби зафіксували невиконання значних обсягів задекларованих робіт більшістю гравців ринку. Внаслідок чого постійно знижувалася ефективність роботи ТЕС, що давало менеджменту підстави лобіювати необґрунтоване підвищення тарифів.

“Деякими компаніями надана документація про нібито виконання модернізаційних робіт на об’єктах, які знаходяться на тимчасово окупованих терористами територіях. Наразі спецслужба перевіряє інформацію про можливе використання цих грошей на потреби незаконних збройних формувань бойовиків”, – додали у відомстві.

Зазначається, що за результатами відповідної перевірки національним регулятором прийнято рішення про повернення теплогенеруючими компаніями коштів на загальну суму 2,9 мільярда гривень, що дозволило запобігти подальшому зростанню тарифів.

Раніше працівники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили механізм регулярного придбання чиновниками Укрзалізниці неякісної продукції на майже 100 мільйонів гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here