Прапори України та ЄС урочисто підняли в Нововолинську

0
663

11 травня  2017 року, Рада Європи  ухвалила рішення про безвізовий режим для громадян України. Це   дуже важливий крок щодо інтеграції нашої держави до Європейського Союзу. З цієї нагоди кілька сотень нововолинців, серед яких багато молоді, зібралися  на площі В’ячеслава Чорновола. Тут панувала атмосфера урочистості. Поряд із жовто-блакитними знаменами нашої держави майоріла символіка Європейського Союзу.У руках студенти та учні тримали плакати із написами: “Україна- це Європа”, “Ми – європейці”, “Наш спільний дім – Європа”.

До учасників заходу звернувся міський голова Віктор Сапожніков.

IMG 3042

-Впевнений у своєму європейському виборі наш народ  ніколи не був таким сильним, як тепер. Шукаючи Європу, ми знайшли Україну, -підкреслив керівник міста.- Я щиро хочу, щоб молоде покоління мало перспективу в  житті, адже йому розбудовувати свою державу, бо молодь хоче жити так, як живуть європейські сусіди. Маючи найближчого партнера – Польщу – ми добре знаємо про всі переваги та недоліки членства в ЄС, проте переконливим є той факт, що для України європейський курс розвитку є найбільш слушний.

IMG 3031

Депутат міської ради, голова міської молодіжної ради Наталія Кравчук наголосила, що молодь найбільш прагне до європейських цінностей.

IMG 3032

– Ми хочемо, аби Україна була не лише територіальним центром Європи, а й її економічним центром, – сказала вона. Разом з тим, як зауважила Наталія Кравчук, треба пам’ятати, що Європа починається з кожного з нас.

IMG 3035

IMG 3039

IMG 3040

IMG 3044

DSC 0002

DSC 0012

DSC 0049

DSC 0052

-Сповідуючи національні традиції, і долучаючись до європейських, ми  прагнемо кращого майбутнього,- зазначила  вона.

Під звуки Державного Гімну   урочисто підняли Державний  Прапор України, потому під Гімн Європи «Ода до радості» – Прапор Європи.

У виконанні учасників художньої самодіяльності міського Палацу культури звучали пісні про Україну.

Цього дня  у центрі нашого міста також була встановлена національна символіка та символіка Євросоюзу. Вона також була розміщена на будівлях державних установ та комунальних підприємств.

Заходи до Дня Європи  проводитимуться у Нововолинську упродовж травня.

http://novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here