У Шевченківській школі – Кобзар на чільному місці

0
982

Сьогодні в загальноосвітньій школі №4 Нововолинська відбулася особлива подія, яку можна назвати  історичною не лише у житті навчального закладу, а й міста в цілому – відкриття монументальної споруди безсмертному символу української нації Тарасові Шевченку. Погруддя встановили у єдиній в області школі, котра носить Шевченкове ім’я.

У світі великому Кобзареві споруджено понад 1100 пам’ятників. Два із них є в обласному центрі. Головну площу нашого міста, майдан Незалежності, теж вкрашає кам’яна скульптура Шевченка. А відсьогодні гіпсове погруддя є ще й у загальноосвітній школі №4 , яка так і називається – школою імені Тараса Шевченка.

Аби розділити святкові миті, до великої  шкільної родини прийшли представники влади, управління освіти, колеги-педагоги та громадські діячі.  Усіх присутніх із визначною подією привітала керуюча справами міськвиконкому Вікторія Магдисюк.

У Шевченківській школі – Кобзар на чільному місці. Його портрети у кожній класній кімнаті, тут багато книжок, написаних Шевченком і про Шевченка. Є навіть старовинне видання Кобзаря, яке пошановують особливо. Усі ми розуміємо, що сьогодні Шевченківське слово актуальне як ніколи,  зауважила директор загальноосвітньої школи №4 Нововолинська Таїсія Сачук.

Гідним носити ім’я Шевченка навчальний заклад назвала заступник начальника управління освіти Ольга Лакиш. Вона зазначила – школа підверджує свій статус напрацюваннями педагогів та здобутками учнів.

Почесну місію відкрити погруддя Тараса Шевченка було доручено гостям свята та представникам батьківського комітету .

Через якусь мить всі присутні зустрілися з поглядом великого Кобзаря. Для одних він був лагідним батьківським, для інших стримано суворим. Освятив споруду священик отець Віталій Голян

Над погруддям Шевченка працював відомий нововолинських художник Анатолій Мужевітін. Чоловік розповідає – робота видалася складною, проте принесла чимало задовлення. Адже в процесі виготовлення монументальної споруди автору часто на думку приходили вірші Кобзаря, роздумував над його творчістю, життєвими ідеалами й ідеями. Урочистості продовжилися святковим концертом, де школярі виконували пісні на слова Тараса Шевченка й декламували вірші.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here