“Сокіл” (“Джура”) – козацьку гру вперше провели у Нововолинську

0
1016

Мужні, сміливі, рішучі, відважні, стійкі, наполегливі, дисципліновані, ініціативні. Нововолинські школярі упродовж двох днів братимуть участь у дитячо-юнацькій військово-спортивній патріотичній грі українського козацтва «Сокіл» («ДжурА»). Пізнавально-розважальний патріотичний захід у Нововолинську проводять уперше, інформують журналісти СТН.

Глибокі й тверді національно-патріотичні переконання, високі морально-психологічні якості, творчий розвиток, духовна й фізична сила – це все те, чим повинні бути наділені сучасні козаки й козачки. 9-ть нововолинських шкіл делегували на змагання свої команди, які називають роями, у складі 8-ми учнів: по шестеро хлопців та двоє дівчат.

Козацька розвага «Сокіл» («ДжурА») полягає у проведенні комплексних командних ігор військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування, в ході яких відбувається відбір кращих команд та визначення переможців.

У центрі дитячої та юнацької творчості гра стартує із командного представлення творчо-мистецького завдання. Методом жеребкування школи визначають порядок виступу. Усі учасники розповідають про козаччину, демонструють власні патріотичні переконання, танцюють гопака, співають козацьких пісень.

Вже за мить – тестування з історії України, так звана гра «Відун», інтелектуальні змагання з історії українського війська, сучасних збройних сил України.  Команди розбиваються на пари. Відповідають на питання шкільної програми.  На виконання завдань мають 5 хвилин.

На розсуд журі команди також представляють стіннівки, у яких також висвітлюють тему козацтва чи то розповідають про власну діяльність.

Ще один етап змагань – стрільба із пневматичної гвинтівки. Три спроби пригадати шкільні уроки, – і юнаки і дівчата вціляють у мішень.

Один день розваг позаду. Завтра юні козаки й козачки мірятимуться силою у перетягуванні канату й змагатимуться у спортивному орієнтуванні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here