Невиліковний вірус Satanа тероризує мережу

0
1135

Дослідники з питань комп’ютерної безпеки виявили небезпечний вірус, який шифрує комп’ютерні дані користувача і потім вимагає викуп. Шкідливу програму нарекли Satana.

Про це повідомляє Security Affairs. Вірус орієнтований на використання хакерами-новачками, що не володіють глибокими знаннями. Для цього достатньо зареєструватися на сайті, налаштувати власну версію Satana і вірус готовий до поширення.

30% від нелегального доходу доведеться віддати адміністрації ресурсу. Вірус захований в програму Tor і має дуже просте оформлення. Після потрапляння в комп’ютер жертви, він міняє місцями назви файлів і конвертує їх в розширення .stn. Після цього користувач отримує повідомлення з вимогою викупу.

Хакери з допомогою Satana можуть встановити суму викупу, встановити дедлайн і зв’язатися з користувачем. Вірус містить необхідні дані для подальшого завантаження операційної системи. Якщо від нього не позбутися, то комп’ютер просто перестає завантажуватися.

Експерти зазначають, що поки немає методу боротьби з шкідливою програмою. Вона ще не сильно поширилася в мережі, оскільки перебуває на стадії розробки. Але в майбутньому на базі цієї програми можуть з’явитися вкрай складні і небезпечні шифратори.

Знай.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here