ОЖК в районі 2-ї шахти працює без дозволів?

1
639

Нестерпний сморід тубує нововолинців, що мешкають в районі другої шахти. Упродовж двох років тут працює олійно-жировий комбінат, ймовірно, викиди виробництва цього підприємства не додають комфорту жителям району. Нововолинці написали колективне звернення до місцевих депутатів із вимогою розібратися в ситуації. На території ОЖК працювала комісія. Журналісти СТН також долучилися до інспекції.   

Усі, хто коли-небудь проходив повз територію олійно-жирового комбінату в районі другої шахти, знають про «аромати», що розносяться довкола підприємства. Що вже казати про людей, котрі працюють чи живуть поруч.

Коровам на пасовищі, що біля ОЖК, може, й пахне, та не скажуть. А от люди – обурюються. Терпіти постійний сморід, що його спричиняють відходи виробництва, їм не хочеться.

Втомлені неприємним сусідством мешканці району написали колективне звернення до місцевих депутатів із вимогою перевірити діяльність підприємства та наявність обладнання для фільтрації викидів у повітря. Фракція радикалів у Нововолинській раді на черговій сесії, що відбулася 4 жовтня, озвучила депутатський запит.

Відповідно до закону «Про місцеве самоврядування», очільник Нововолинська Віктор Сапожніков розпорядився створити комісію для обстеження підприємства у складі заступника Олександра Громика, юриста, архітектора, депутатів, санепідемслужби, надзвичайників і представників заводу – загалом понад півтора десятка чоловік. Комісія поїхала на олійно-жировий, аби перевірити документи і спитати, чи має підприємство дозвіл на викид речовин-відходів виробництва. Комісію за паркан пропускають, а от журналістам за огорожу зась, каже охорона.

Попри те, що п.2 ст.47 Закону України «Про засоби масової інформації» дозволяє представникам ЗМІ вести збір даних на підприємствах незалежно від форми власності, на територію заводу журналістів так і не впустили. Можливо, керівництву олійно-жирового є що приховувати?

Представники підприємства не надали жодних документів комісії, проте запевнили, що дозволи на початок і завершення робіт мають. Про відсутність фільтрів мовчать, а дозвіл на шкідливі викиди обіцяють також показати. Згодом. Повторний візит комісії, кажуть її члени, дасть відповіді на питання, які сьогодні залишилися риторичними.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here