Серіали корисні для стосунків – наука підтверджує

0
497
Прекрасна новина для любителів серіалів: вони корисні для стосунків. Але лише якщо дивитися їх зі своєю половиною, кажуть психологи.

Не секрет, що парам корисно мати спільних друзів. Та не біда, якщо не виходить. Згодяться й Росс та Рейчел із серіалу “Друзі”.

Про це пише Time.

Команда психологів із Великої Британії, США та Канади провела опитування серед студентів, котрі на той момент мали пару. Його результати надрукувало видання Journal of Social and Personal Relationships – виявилося, що спільний перегляд фільмів та серіалів, читання книжок тощо підвищує якість відносин закоханих. Особливо тих, котрі не мають спільних друзів.

І справа не лише в додаткових годинах, проведених разом на затишній канапі. Як пояснила Health психолог Сара Гомілліон, є й додатковий ефект.

 Серіали зміцнюють стосунки. Фото diego_cervo, AntonioGuillemF/Depositphotos

“Спільний зв’язок із персонажами телесеріалу або фільму може давати парам відчуття спільної соціальної ідентичності, навіть якщо в реальному житті їм бракує спільних друзів”, – говорить Сара.

Як зазначає психолог, поширеною є думка, що захоплення серіалами людину ізолює, але насправді  – вони зближують.

Але є й небезпека. Нагадаємо, нещодавно забив на сполох британський науковець: він вирахував, що через “Гру престолів” та інші захоплюючі серіали пари стали менше займатися  сексом.

life.pravda.com.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here