Кава може зникнути до 2080 року

0
820

Кава може зникнути до 2080 року

Через 64 роки людство може залишитися без кави. Таку гіпотезу висунули австралійські вчені. До 2050 року площа угідь для вирощування цієї культури скоротиться вдвічі. Все через підвищення температури та розвиток шкідників і грибів.

Такі зміни у кавовій культурі матимуть глобальні наслідки для жителів землі. Вчені вважають, що Нікарагуа може втратити більшість кавових плантацій до 2050 року, а в Танзанії врожаї кави, згідно з прогнозами, досягнуть критично низького рівня до 2060-го. Повідомляє Кліматичний інститут Сіднея.

Зникнення кавових плантацій матиме непоправні наслідки для 120 млн осіб у світі, життя яких безпосередньо залежить від вирощування та продажу цієї культури. Для споживачів такі зміни обернуться зростанням цін і можливим погіршенням смакових якостей напою.

Нагадаємо, раніше вчені Гарвардського університету виявили, що люди, які регулярно п’ють каву, живуть довше. Дослідники дійшли висновку: ті, хто не курять і випивають від 3 до 5 чашок цього напою щодня, мають на 15 % менше шансів померти, ніж ті, хто не п’є каву зовсім. Вчені рекомендують пити каву хоча б по одній чашці щодня.

gazeta.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here