Субсидії: на солдатів, студентів і пенсіонерів очікує сюрприз

0
768

Опалювальний сезон вже на носі. Українці активно утеплюють будинки й оформлюють субсидії. Цього року процес оформлення державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг зазнав змін.

Про це повідомляють “Вести”.

Що ж змінилося і для кого.

Для солдат-строковиків, студентів денної форми й безробітних

Раніше доходи солдатів-строковиків не враховувалися.

Тепер же, незалежно від реального прибутку солдат-строковиків, вважають, що їхній середньомісячний дохід складає половину прожиткового мінімуму – 699,50 грн.

Що стосується учнів, то раніше студенти денної форми в вузах і ПТУ, які не отримували стипендію (навчалися за контрактом або мали погану успішність), при розрахунку субсидії не враховувалися.

Тепер вважається, що доходи у таких студентів все одно є й складають один прожитковий мінімум – 1399 грн на місяць.

Раніше дохід повнолітніх працездатних безробітних, які не стоять на обліку в центрі зайнятості, вважався як один прожитковий мінімум.

Тепер – як два: 2798 грн.

Для орендарів

У минулі роки отримувати субсидію міг тільки власник особових рахунків на оплату комунальних послуг.

Цього року отримати її можна без прописки (орендарю) на підставі договору оренди, не обов’язково завіреного нотаріусом.

Працюючі й непрацюючі пенсіонери

Раніше враховувалася заробітна плата за останні 12 місяців. Тому ті, хто тільки-но вийшов на пенсію і по суті почав отримувати мізерні доходи, на субсидію розраховувати все одно не могли.

http://znaj.ua

Тепер тим, хто став пенсіонером у цьому році й не працює, у розрахунок береться дохід тільки за останній місяць перед поданням документів на субсидію. Для працюючих пенсіонерів – середній дохід за минулий рік.

Як повідомляв інформаційний портал “Знай.ua“, українцям, які звернулися за оформленням субсидій, тепер доведеться економити ще більше заради того, щоб отримати премію в кінці опалювального сезону.

znaj.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here