День туризму у Нововолинську відзначили спортивним орієнтуванням

0
987

У гучній компанії, цікаво та активно – орієнтуванням на місцевості -юні нововолинці відзначили Всесвітній день туризму. Для дітей туристичного гуртка  захоплення природою стало невід’ємною  частиною життя, для них це не лише нові друзі, а й досвід. Як учні змагалися у спритності, інформують журналісти СТН.

            Подорожувати, дізнаватися нове, випробовувати себе та вчитись бути у гармонії з природою – ось чи не найменший перелік того,  чим живуть туристи. У сучасному розумінні це слово має надто широке значення, а люди – чималі можливості. У нашому місті туристичний гурток НЦДЮТ користується популярністю серед школярів. Відвідувати його діти починають уже з 10-річного віку.

У день свята територія парку культури і відпочинку, стадіону та будинків прилеглих вулиць перетворилися на арену для змагань.  У  спритності  за звання найкращого індивідуально боролися хлопці та дівчата 5 – 7 класів.

На старті кожен учасник отримав карту і вирушив шукати зазначені на ній пункти. Діти із задоволенням говорили  про  своє захоплення,  для них це завжди пригоди, нові друзі та враження, а тренування зазвичай не буває складним, це така собі гра, але із користю для здоров’я.

Щоразу викладачі намагаються зацікавити своїх вихованців оригінальними тренуваннями, вигадують щось нове, загартовують їхнє тіло та  душу. Ці діти спортивні, вони бійці і  гідні суперники на різнорівневих змаганнях. А взагалі, категорія пішого туризму – це своєрідна школа мудрості і витривалості, у  якій кожен бере щось для себе.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here