Правші і шульги сприймають світ по-різному

0
464

Правші і шульги по-різному розуміють поняття “погане” і “хороше”. Такою інформацією здивували канадські вчені, пише “Телеграф”.

На думку фахівців з Торонто, названі особливості є наслідком домінування різних відділів мозку. Подібне явище називається “рука, яка домінує”. Воно проявляється в тому, що людина вважає хорошим те, що знаходиться поряд з її “провідною” рукою. Все, що лежить біля іншої руки, вона автоматично сприймає як гірше.

Наприклад, правша, якщо йому буде необхідно вибрати з двох абсолютно однакових предметів, неодмінно візьме той, що праворуч, а шульга – навпаки.

За спостереженнями науковців, це явище поширюється не тільки на предмети, а й на живих істот. Наприклад, шульга буде переконаний, що людина зліва є більш надійною, ніж та, хто праворуч.

Вчені заспокоюють: такий феномен не є постійним явищем і піддається коригуванню. Для цього правшу достатньо змусити певний час попрацювати лівою рукою, не задіюючи при цьому “основну”. Уже через 10-15 хвилин людина сприйматиме речі, як повноцінний шульга. Те ж стосується ситуації, коли у правші немає можливості повноцінно використовувати свою праву руку.

znaj.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here