У Нововолинську стартував Європейський тиждень сталої енергетики

0
771

Сьогодні у шкільних таборах м. Нововолинська в  рамках проекту «Перший крок у переході на використання відновлюваних джерел енергії» розпочався Європейський тиждень сталої енергетики, що фінансується Європейським Союзом. У шкільному таборі «Соняшник» ЗОШ № 7 було проведено свято «Енергозбереження» з метою ознайомлення вихованців закладу із заходами енергоефективності та раціонального використання ресурсів. У процесі підготовки вихованці табору підготували: газету «Споживай енергію розумно», плакати «Українці за енергозбереження та енергоефективність», повчальні вислови щодо економії води та тепла.

В ігровій формі діти розповідали вірші, співали пісні, відповідали на питання тесту «Як ми зберігаємо та використовуємо тепло», розгадували загадки, переглянули мультфільм «Добре світло». Закінчився захід веселим флешмобом.

В  таборі «Дзвіночок» ЗОШ №3 діти декламували поезію, виконували пісні про збереження нашої планети. Глядачам були запропоновані загадки, ребуси. Інтерес викликав перегляд презентації порад з енергозбереження. У загонах провели виставку малюнків «Бережи енергію!», конкурс віршів, кросвордів.

У  пришкільному таборі  «Бригантина» діти малювали інформаційні плакати і захищали проекти про сонячні батареї, енергозберігаючі лампи, бережливе ставлення до електроенергії в побуті. Показували, як природа працює на людину, а також дізналися про невичерпні джерела енергії – воду, вітер, сонце, корисні копалини.

У пришкільному таборі ЗОШ № 2  «Зелена планета» Вихованці виконали серію малюнків на асфальті, переглянули мультфільм та виконали театральне дійство – флешмоб  «Як ти можеш допомогти планеті». Діти лишилися задоволені, адже в  дарунок отримали від  команди проекту чудові розмальовки «Як бути  другом природі».

У  таборі  «Веселка» ЗОШ № 4 також відбувся захопливий захід.  Радо зустріли маленькі глядачі улюблених персонажів казок – Лисичку і Зайчика, які розумно облаштували своє помешкання, заощадивши чимало електроенергії.

Справжній подив викликав макет будиночка в теплій шапочці, закутаний у шарф. Це такий прихований заклик до мешканців, щоб вони утеплювали своє житло.

Дітки захищали створені ними  плакати, показавши високий рівень знань у галузі економії  енергії.

А потім шкільне подвір’я під бадьору музику засяяло посмішками, барвистими кульками  та квітами під час проведення флешмобу «Діти України – за енергозбереження».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here