В Україні з’являться шкільні офіцери поліції

0
377

До осені в Одесі з’явиться новий структурний підрозділ патрульної поліції – в майбутньому навчальному році за порядком в школах слідкуватимуть спеціально навчені шкільні офіцери поліції. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

З початку тижня в Одесі проходить тренінг для патрульних поліцейських, які незабаром почнуть працювати зі школярами.

“Три одеських патрульних пройшли спеціальне навчання в Києві і зараз проводять заняття для своїх колег. На заняттях вивчають право, психологію, ігрову форму навчання дітей”, – пояснила нам спікер патрульної поліції в Одесі Алла Марченко.

Після закінчення занять звання “Шкільний офіцер поліції” в Одесі отримають 27 осіб.

“Закріплення буде проходити за міськими школами. Так, кожному офіцеру дістанеться по 3-4 школи. Буде тісна взаємодія з колективом навчального закладу та з дітьми”, – додали в поліції.

До завдань шкільних офіцерів входитиме контроль за порядком,розв’язання конфліктів, спілкування з дітьми і батьками та проведення уроків з вивчення правил дорожнього руху. У разі необхідності в органах обіцяють залучати співробітників кримінальної міліції у справах неповнолітніх.

“Також поліцейські будуть стежити за дотриманням прав дітей”, – обіцяють правоохоронці. Крім того, для підлітків створять центр апробації, де важкі підлітки зможуть отримати психологічну допомогу.

У Нацполіціі розповіли, що свої навички шкільні офіцери почнуть відточувати вже в червні, працюючи в пришкільних та міських таборах. В патрульній поліції пояснюють, що таку систему намагалися впровадити і раніше, але зробити це не виходило. Зараз же на новий підрозділ покладають чимало надій.

“У цьому проекті дуже багато нововведень, які повинні прижитися, і принести позитивні результати в правовому вихованні дітей”, – відзначає Марченко.

Відзначимо, охороняти школи офіцери не будуть – в кожному навчальному закладі залишиться колишня охорона.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here