Ортопеди-травматологи ділилися медичним досвідом у Нововолинську

0
2472

Повернути людині можливість рухатися – означає дати шанс на повне одужання. Останні досягнення у цьому напрямку медицини обговорили медики на обласному семінарі  ортопедів-травматологів, що днями відбувся на базі Нововолинської ЦМЛ. Планова наукова зустріч, тридцять третє засідання асоціації ортопедів-травматологів відбулося за участю близько півсотні медиків із усієї Волині, які приїхали до Нововолинська, аби  поділитися досвідом зі своїми колегами. За словами головного травматолога області, відсутність будь-якого прогресу у даній галузі – це уже регрес. Не кожен лікар має можливість пройти практику за кордоном чи відвідувати міжнародні конгреси, щоб удосконалити свої практичні навички та збагатити знання, тому  говне питання семінару – це нові технології в ортопедії і травматології.

Досягненням у сучасній травматології є передові технології , які скорочують терміни перебування пацієнтів у лікарні, об’єм оперативного втручання і реабілітацію, що нині дозволяє хворим швидше, інколи навіть за кілька днів,  повернутися до повноцінного життя.

Уже понад дві тисячі прооперованих у нашій області хворих отримали штучні суглоби, за словами пана Михайла, не вистачає реабілітаційних центрів, їх повинно бути більше, ніж стаціонарних. За європейськими мірками, уже через 3 – 4 дні пацієнт знає, де буде проходити реабілітацію, у нас це поки що відбувається складніше.  Під час семінару обговорили також сучасні стандарти у лікуванні остеоартрозу та остеохондропатії у дітей та питання фармакотерапії у практиці  ортопеда-траматолога. Міський травматолог Тарас Родзь розповів про стан надання травматологічної допомоги населенню міта Нововолинська. Зі слів Михайла Аршуліка, місце проведення семінару обрали не випадково, адже у нас високий рівень виробничого травматизму, це пов’язано із тим, що збережене виробництво із застосуванням габаритних  механічних технологій.  У ході семінару розглянули питання порядку денного, провели дискусію та нараду з міськ-райтравматологами. Наука розвивається шаленими кроками, і наші ортопеди-травматологи роблять усе можливе для того, щоб волиняни зі складними травмами та захворюваннями не їхати за кордон, а лікувалися на території області.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here