У Нововолинську запрацював сервіс електронних петицій

0
1418

Рішення про затвердження порядку подання та розгляду електронної петиції, адресованої Нововолинській міській раді, прийняли на сесійному засіданні 23 лютого. Сервіс запровадили відповідно до Закону України «Про звернення громадян», аби розшити право громади звертатися до органів місцевого самоврядування. Цими вихідними сервіс електронних звернень став уже доступним для мешканців Нововолинська.

 Звертатися із петиціями нововолинці можуть або через офіційний веб-сайт Нововолинської міської ради, або ж через сайт Єдиної системи місцевих електронних петицій.

Для створення петиції її ініціаторові потрібно заповнити спеціальну форму: вказати заголовок звернення, викласти суть та надати фото чи відео, що ілюструє суть петиції. Обов’язковою умовою процедури є авторизація користувача сервісу.

Контроль за підписами електронних звернень здійснює фонд «Східна Європа», перевіряючи користувачів сервісу, аби уникнути підпису петиції без участі громадянина.

Петиція не завжди буде опублікована. У випадках, коли вона містить неперевірену чи неправдиву інформацію, нецензурну лексику, автору просто відмовлять і сповістять у дводенний термін, пояснивши причину. 

Петиція не може також містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, протиправних протестних акцій та інших масових заходів протиправного характеру, посягання на права та свободи людини.

Якщо ініціатору відмовили, він може виправити і розмістити звернення повторно. Якщо петиція голосів не набирає, її розглядають як звернення громадян. У разі, коли голосів для розгляду достатньо, міський голова скеровує її відповідальним виконавцям.

Нововолинці про новий сервіс чули мало, і з якими  питаннями хотіли б звернутися до місцевої влади – відповіді дають не усі, кажуть – ще не визначилися.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here