Електронну гітару без жодної струни презентували винахідники

0
658

Електронну гітару без жодної струни презентували винахідники йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Пристрій – крихітний, своєрідний “гриф” ховається у долоню. Він відслідковує кожен рух музиканта.

“Ми взяли безліч сенсорів, акселерометрів, гіроскопів, магнітометрів, інших таких речей і поєднали їх з комп’ютерною технологією, що дозволяє зрозуміти людські рухи”, – розповідає винахідник гітари Суран Гунатілейк.

Окрім пластикового грифа у комплект входить програма для смартфону, з яким безструнна гітара поєднується по бездротовому зв’язку. В репертуарі – 60 найвідоміших у світі композицій. Вивчитися грати кожну з них можна за лічені хвилини.

Поки що в жодному магазині таку гітару придбати не вдасться. Можна тільки заплатити наперед 150 євро, щоб наприкінці наступного року отримати музичну іграшку. Винахідники не сумніваються, що їхній пристрій матиме успіх. Але не в усіх.

“Якщо ви віддали десять років життя, аби навчитися грати на гітарі, вам не сподобається наша, ви скажете: вона для новачків. Але для тих, хто жодного разу не тримав у руках інструмента – це дуже швидкий спосіб його опанувати”, – впевнений винахідник.

Конкурентом традиційній гітарі безструнна навряд чи стане. Проте, зупинятися на гітарі винахідники не збираються, в планах – барабан без паличок та піаніно без клавіш.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here